Creamy Mushroom Soup

Friday, May 4, 2012




Bahan-bahan
1 biji cawan bawang besar- mayang
sedikit daun parsley- cincang
1  tin cendawan butang ( saya guna ayam brand)
1 1/2 sudu kecil tepung jagung
1 keping kiub ayam **
1/2 sudu kecil Worcestershire sauce **
1/2 cawan susu segar **
1/2 cawan sour cream **
1 sudu besar mentega

Cara-cara
  1. Panaskan mentega dan kemudian masukkan bawang dan tumis sehingga kekuningan
  2. Kemudian masukkan sedikit air dan cendawan dan biarkan seketika
  3. Masukkan bahan yang  bertanda ***
  4.  Bancuh tepung jagung dengan air. Kemudian masukkan ke dalam cendawan tadi.
  5. Masak sehingga mendidih dan kemudian tutup api dan biarkan sejuk seketika
  6. Masukkan ke dalam blander dab blend sekejap.Jangan bagi hancur sangat
  7. Kemudian renehkan semula sehingga pekat. 
  8. Siap untuk dihidang. Taburkan dengan sedikit daun parsley
  9. Sedap di makan dengan roti  biasa / garlic bread :)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best Recipe Collection For Food Lovers Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino