Chocolate Chips Ala Famous Amous

Wednesday, September 17, 2008


Resepi ni dapat dari email tahun lepas, ada orang bagi. Dia kata untuk dapatkan resepi ni dia kena bayar beratus ringgit. Hehehe geram punya pasal, dia sebarkan resepi ni kat Internet. Ni betul2 resepi Famous Amous yang giler mahal tu. Kalu ikut betul2 mmg rase same cam beli kat famous amos tu...


Bahan-bahan:
1 cawan butter
1 1/2 cwn tepung gandum
1/2 cwn tepung jagung
1 s/k soda bicarbonat
1 cawan gula halus
1 cawan gula perang
2 1/2 cawan oat yg dimesin halus (sukat oat dan kemudian dimesin hingga halus)
12 oz. chocolate chips (biasa guna brand Hershey)
1/2 s/k garam
9 oz. chocolate Cadbury (parut)
2 biji telur
1 s/k baking powder
1 1/2 cawan chopped nuts (boleh guna walnut, almond & hazel)
1 s/k vanilla

Cara:
1. Pukul butter dan gula hingga gebu.
2. Masukkan telur dan vanilla, campurkan tepung, oat, garam, baking powder dan soda bikarbonat.
3. Masukkan chocolate chips Hershey, Cadbury bar (yg dah di parut) dan kekacang, sebatikan semua bahan dan gaul rata.
4. Kemudian sudukan ke dalam loyang dlm jarak 2 inci.
5. Bakar dalam 15min pd suhu 170 degree celcius.

2 comments:

kucean said...

kalo guna vanhaunten ganti cadbury best tak?

kucean said...

cadbury bar tu maksud nye coklat yg ready makan tu?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best Recipe Collection For Food Lovers Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino