Kek Lapis Horlick - Milo

Friday, September 19, 2008


Resepi ni ambil dari web Rozzan. Kredit to Rozzan. Cubalah mesti sedap!!!

Bahan-Bahan:
10 biji telur
16 oz mentega
220 gm gula kaster (saya gunakan 200 gm)
240 gm tepung gandum (saya gunakan tepung Hong Kong)
200 gm Horlicks (saya gunakan 100gm horlicks, 100gm Milo)
1 tin susu pekat (397gm)

Cara:
1. Pukul mentega dan gula hingga kembang.
2. Masuk telur satu persatu, pukul lagi hingga pekat dan rata.
3. Masukkan susu pekat, kacau rata. Kemudian masukkan tepung, dikacau/gaul rata
4. Bahagikan adunan kepada dua bahagian.
5. Satu dicampur Horlicks manakala yg satu lagi di bubuh Milo.
6. Bakar selapis-selapis hingga selesai.


Kredit ; Rozzan

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best Recipe Collection For Food Lovers Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino