Singgang Daging Ala Kelantan

Monday, January 12, 2009


Bahan2 :-
200 gm Daging }di hiris kasar
½ liter Air
2 ulas Bawang putih }dihiris halus
1 biji Bawang besar } dihiris bulat
1 inci Halia } dihiris kasar
1 inci Lengkuas }dihiris kasar
1 sudu Ketumbar } ditumbuk kasar
1 sudu besar sos ikan bilis/budu
1 keping Asam keping
Garam dan gula } secukup rasa

Cara Memasak :-
- Rebus daging bersama bawang putih, halia, lengkuas, ketumbar dan asam keping hingga empuk.
- Setelah daging empuk, masukkan pula budu, bawang besar, garam dan gula.
- Masak sehingga mendidih.
- Tabur daun bawang dan siap untuk dihidangkan.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best Recipe Collection For Food Lovers Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino