Bahan2 :-
100 gm cendawan campur
200 gm suhun – rendam terlebih dahulu dalam air panas selama beberapa minit & toskan
20 gm tauge
3 ulas bawang putih – dicincang halus
10 gm lobak – dihiris ikut cita rasa
20 gm sotong
20 gm kepingan ikan
20 gm udang
10 gm pucuk – direndam & ditoskan
5 gm kicap cair
5 gm sos tiram
5 gm serbuk lada hitam
Sedikit minyak
Cara2 :-
- Panaskan minyak dan goreng bawang putih hingga bau harum.
- Masukkan kepingan ikan, udang dan juga sotong.
- Kemudian masukkan pula cendawan, pucuk, lobak dan tauge.
- Seterusnya masukkan suhun, sos tiram, serbuk lada hitam, kicap cair dan serbuk perasa.
- Gaul sebati.
- Biarkan hingga masak dan sedia untuk dihidang
0 comments:
Post a Comment