Ayam Gajus

Friday, February 13, 2009


Bahan-bahan:
3/4 oz margarine
6oz daging ayam dipotong dadu
4oz gajus
4 ulas cendawan kering
1 biji cili hijau dan 2 bj cili merah dihiris dadu
3 oz rebung dihiris panjang atau dadu
2 ulas bawang putih ditumbuk
2 sudu teh kicap cair
1 sudu tepung jagung
2 hiris halia potong nipis

Cara2 :-
  1. Rendam cendawan hingga lembut dan potong 4 segi kecil.
  2. Panaskan margarine dan goreng gajus hingga kuning.
  3. Campurkan tepung jagung, kicap, halia bersama ayam.
  4. Panaskan 2 sudu besar margarine dan goreng bawang putih hingga perang.
  5. Masukkan bawang besar, ayam, rebung, kacau dan biarkan selama 2 minit atau lebih.
  6. Campurkan baki perencah yang digaul bersama ayam tadi.
  7. Masukkan 3 camca besar air dan gaul rata. Rasakan.
  8. Sudah masak, masukkan gajus dan cili.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best Recipe Collection For Food Lovers Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino