Ketam Rebus Berapi

Monday, February 2, 2009


Bahan2 :-
3 ekor ketam
2 batang serai ] titik
2 ulas bawang putih ] ketuk
seinci lengkuas ] ketuk
sedikit lada hitam ] tumbuk halus
5 biji cili api - nak lagi pedas tambah kuantiti ] ketuk
garam secukup rasa

Cara2 :-
1. Masukkan air ke dalam periuk biarkan mendidih
2. Masukkan ketam yang telah dibersihkan dan biarkan seketika
3. Masukkan kesemua bahan2 tadi dan biarkan dalam 5 - 10 minit
4. Apabila ketam sudah mesra dengan bahan2 tadi tambah garam dan perisa secukup rasa
5. Biarkan seminit dan tutup api
6. Taburkan sedikit daun bawang semasa menghidang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best Recipe Collection For Food Lovers Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino