Siput Masak Lemak Cili Api

Tuesday, October 14, 2008

Bahan - bahan
1kg siput sedut (mesti buang belakang buntut tu, baru senang sedut)
2 cawan santan cair
2 cawan santan pekat
1 helai daun kunyit (hiris halus)
20 tangkai cili api ]tumbuk
3 ulas bawang merah ] tumbuk
sedikit kunyit hidup ] tumbuk
Garam

Cara2 memasak
1. Masukkan siput tu dalam periuk
2. Masukkan bahan2 yang korang dah blend tu. Gaul rata2 ngan siput.
3. Agak2 dah gaul rata, masukkan santan cair.
4. Biar mereneh , then masuk santan pekat.
5. Dah ala2 mengelegak, masukkan daun kunyit.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best Recipe Collection For Food Lovers Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino