Bingka Labu

Friday, December 12, 2008

Bahan2

1 biji labu kuning saiz sederhana ~ kopek, dadu, rebus & tos

240 gm gula pasir

250 gm tepung gandum

3 biji telur (A)

1 cawan santan pekat

125 gm marjerin ~ cairkan



Cara Menyediakan

1. Blend labu rebus, gula, telur dan santan hingga halus.

2. Masukkan bahan blend ke dalam mangkuk besar.

3. Masukkan tepung sikit demi sedikit dan kacau rata.

4. Masukkan marjerin yang dicairkan dan kacau. Jika adunan berketul2.. boleh ditapis atau diblend sekali lagi.

5. Panaskan ketuhar 175C.

6. Lenserkan acuan dengan marjerin/butter.

7. Masukkan adunan ke dalam acuan dan bakar selama 40 minit atau hingga masak

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best Recipe Collection For Food Lovers Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino