Tauhu Jepun Masak Sos Tiram

Sunday, December 18, 2011


Bahan2 :-
2 ketul tauhu Jepun - potong bulat goreng dan toskan
Pelbagai aneka sayuran ikut suka
3 sudu besar sos tiram
serbuk ayam -
serbuk perasa + garam
sedikit kicap masin
bawang putih - cincang halus
sedikit air
sedikit tepung jagung

Cara2 :- 

  1. Tumis bawang putih hingga naik bau 
  2. Kemudian masukkan sayuran. Gaulkan dan tutup kuali seketika 
  3. Masukkan sos tiram, kicap , serbuk ayam dan serbuk perasa dan sedikit air 
  4. Biarkan mendidih seketika  dan kemudian masuk tauhu jepung 
  5. Akhir sekali masukkan sedikit bancuhan tepung jagung bagi memekatkan kuah.
  6. Siap untuk dihidang. Sedap dimakan panas2.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best Recipe Collection For Food Lovers Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino