Brownies Kacang
Monday, June 30, 2008
Bahan A
2 cawan susu full cream suam
1 cawan butter cair
2 cawan gula perang [brown sugar]
50 gram cooking coklat
Bahan B [kacau rata]
2 biji telur gred B
1 s/k esen vanilla
Bahan C [ayakkan]
2 cawan tepung gandum
1 cawan serbuk koko
1 s/k baking powder
1 s/k soda bikarbonat
3 s/b roasted badam cincang
Cara
1. Panaskan oven pada suhu 175'C selama 10 minit.
2. Cairkan cooking coklat dalam susu suam dan masukkan mentega cair.
3. Kacau semua bahan A supaya sebati.
4. Masukkan bahan B. Kacau rata.
5. Masukkan bahan C dan gaulkan supaya sebati.
6. Lapikkan kertas dalam loyang 10x 10 inci.
7. Bakar selama 50 minit.
KERIM COKLAT
Bahan
250 gm cooking coklat
1 s/b butter/majerin
1 s/k susu cair
Cara
1. Panaskan coklat dalam periuk/bekas secara double boil.
2. Bila coklat telah cair tutup api dan campurkan butter. Kacau sebati.
3. Masukkan susu cair dan kacau lagi.
4. Salutkan pada kek dan hias mengikut kesukaan
Sumber : Resepi & Gambar ( Kak Hanieliza)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Best Recipe Collection For Food Lovers Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino
0 comments:
Post a Comment