Bahan-bahan :
Beberapa ekor sotong sederhana besar ] potong bulat
2 sudu tepung gandum **
1 sudu tepung jagung **
3 sudu tepung beras **
1/2 sudu teh garam **
1/2 sudu teh serbuk kari **
1/2 sudu teh serbuk cili ** ] kalau suka pedas boleh lebihkan sukatan
1/4 sudu serbuk jintan manis **
1/4 sudu serbuk jintan putih **
secubit gula **
sedikit serbuk perasa **
2 biji telur
Minyak untuk menggoreng
Cara-cara :
- Satukan semua bahan yang bertanda **
- Panaskan minyak dan sementara itu pukul telur
- Celup sotong ke dalam telur dan golekkan di atas bahan yang telah digaul
- Goreng sehingga kekuningan dan angkat
Bagi yang suka daun kari, semasa menggoreng boleh dicampur dengan daun kari untuk mendapatkan aroma yang lebih sedap.
0 comments:
Post a Comment