Bahan-bahan
1 biji cawan bawang besar- mayang
sedikit daun parsley- cincang
1 tin cendawan butang ( saya guna ayam brand)
1 1/2 sudu kecil tepung jagung
1 keping kiub ayam **
1/2 sudu kecil Worcestershire sauce **
1/2 cawan susu segar **
1/2 cawan sour cream **
1 sudu besar mentega
Cara-cara
- Panaskan mentega dan kemudian masukkan bawang dan tumis sehingga kekuningan
- Kemudian masukkan sedikit air dan cendawan dan biarkan seketika
- Masukkan bahan yang bertanda ***
- Bancuh tepung jagung dengan air. Kemudian masukkan ke dalam cendawan tadi.
- Masak sehingga mendidih dan kemudian tutup api dan biarkan sejuk seketika
- Masukkan ke dalam blander dab blend sekejap.Jangan bagi hancur sangat
- Kemudian renehkan semula sehingga pekat.
- Siap untuk dihidang. Taburkan dengan sedikit daun parsley
- Sedap di makan dengan roti biasa / garlic bread :)
0 comments:
Post a Comment