Bahan2 :-
A
375g tepung naik sendiri
1 sudu makan gula tepung
suku sudu garam
30g mentega
B
180ml susu segar
125ml air
Cara²nya
- Bahan² A disatukan dan digaul dengan tangan hingga menjadi sebuk roti gitu
- Kemudian masukkan susu dan digaul lagi, masukkan air sedikit² sampai tepung tu tak lagi melekat kat tangan
- Uli, dengan tangan pon boleh dan terap... selalunye senang kalau terap size cawan...tebal about 2sm jer, lebarnye suka hatilah, tapi kalau kecik lagi lawa, comel
- Nak bakar kena letak kat atas loyang yang dah seletkan minyak supaya tak melekat.. kat atas scones tu seletkan telur kuning/ susu supaya nampak berkilat bila dah bakar nanti. then bakar dalam oven 240 degree C. 15min atau dah mulai nampak kekuning²an...
- Siap. Sesuai makan time masih panas.
0 comments:
Post a Comment