Mini Sweet Scone

Thursday, April 17, 2008


Bahan2 :-

A
375g tepung naik sendiri
1 sudu makan gula tepung
suku sudu garam
30g mentega

B
180ml susu segar
125ml air

Cara²nya
  1. Bahan² A disatukan dan digaul dengan tangan hingga menjadi sebuk roti gitu
  2. Kemudian masukkan susu dan digaul lagi, masukkan air sedikit² sampai tepung tu tak lagi melekat kat tangan
  3. Uli, dengan tangan pon boleh dan terap... selalunye senang kalau terap size cawan...tebal about 2sm jer, lebarnye suka hatilah, tapi kalau kecik lagi lawa, comel
  4. Nak bakar kena letak kat atas loyang yang dah seletkan minyak supaya tak melekat.. kat atas scones tu seletkan telur kuning/ susu supaya nampak berkilat bila dah bakar nanti. then bakar dalam oven 240 degree C. 15min atau dah mulai nampak kekuning²an...
  5. Siap. Sesuai makan time masih panas.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best Recipe Collection For Food Lovers Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino