Biskut Suji

Tuesday, September 16, 2008



Dekat2 nak raya ni, aktiviti utama membuat biskut raya. Ni pun salah satu biskut kegemaran ni. Wajib ada!

Bahan-bahan:
5 cawan tepung gandum - ayak
1 1/2 cawan tepung suji / semolina s
1/2 cawan tepung kastad

3 cawan gula halus
Ghee secukupnya

Cara membuat:
1. Gula dan semua tepung dicampur sekali ke dalam mangkuk besar.
2. Campurkan ghee sikit-sikit sampai adunan boleh dibentuk bulat2.
3. Susun atas loyang bakar and bakar pd suhu 160 deg. celcius selama 20 min (bergantung pd oven).

Nota:
Adunan nie boleh dapat byk biskut tau, so kalu nak sikit je buat separuh adunan dah cukup.

Kredit : Kak Hanieliza

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best Recipe Collection For Food Lovers Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino