Pengat Pisang

Wednesday, January 28, 2009


Bahan-bahannya
1 sisir pisang India, dibuang kulit dan dipotong serong 3
1 biji gula melaka
1 bungkus tepung bubur cha cha
1 kotak santan
2 helai daun pandan, disimpul
garam secukup rasa
gula pasir secukup rasa

Cara-caranya
  1. Bersihkan dan bilas tepung bubur cha cha.
  2. Kemudian letak daun pandan dan rebus dengan air selama 5 minit.
  3. Masukkan pula pisang, gula melaka dan gula pasir dan garam secukup rasa.
  4. Bila telah mendidih, tuangkan santan dan kacau sehingga ia mendidih sikit matikan api.
  5. Rasa cukup tak gulanya dan kalau dah cukup boleh dihidangkan.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best Recipe Collection For Food Lovers Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino