Parmesan Cheese Scone

Tuesday, March 10, 2009

Bahan2 :-
250g tepung gandum
1 sudu besar baking powder
35g gula
1/4 sudu kecil garam
55g-60g parmesan cheese
90g mentega
120ml (susu segar + 1 biji telur)

Cara2 :-
  1. Gaulkan tepung, baking powder, gula,garam dan parmesan cheese sehingga sekata.
  2. Masukkan pula mentega. Gaulkan sehingga menjadi serbuk roti.
  3. Masukkan pula susu dan telur. Kemudian uli.
  4. Canaikan doh setebal 2cm.
  5. Terapkan dengan scones cutter atau boleh potong ikut suka hati.
  6. Sapukan permukaan scones dengan susu segar.
  7. Kemudian taburkan parmesan cheese ke atasnya.
  8. Bakar scones dengan suhu 180 degree selama 18 minit.
  9. Bila dah masak bolehlah dihidangkan bersama jem kegemaran anda.
Source : Yani MyResipi

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best Recipe Collection For Food Lovers Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino