Bahan-bahan:
3/4 oz margarine
6oz daging ayam dipotong dadu
4oz gajus
4 ulas cendawan kering
1 biji cili hijau dan 2 bj cili merah dihiris dadu
3 oz rebung dihiris panjang atau dadu
2 ulas bawang putih ditumbuk
2 sudu teh kicap cair
1 sudu tepung jagung
2 hiris halia potong nipis
Cara2 :-
- Rendam cendawan hingga lembut dan potong 4 segi kecil.
- Panaskan margarine dan goreng gajus hingga kuning.
- Campurkan tepung jagung, kicap, halia bersama ayam.
- Panaskan 2 sudu besar margarine dan goreng bawang putih hingga perang.
- Masukkan bawang besar, ayam, rebung, kacau dan biarkan selama 2 minit atau lebih.
- Campurkan baki perencah yang digaul bersama ayam tadi.
- Masukkan 3 camca besar air dan gaul rata. Rasakan.
- Sudah masak, masukkan gajus dan cili.
0 comments:
Post a Comment