Dates Scone

Friday, February 27, 2009


Bahan-bahan ( 5-6 biji )
1 1/2 cawan tepung gandum/kek
1 sudu kecil baking powder
1 sudu besar gula
3 sudu besar mentega
150gm yogurt (biasa atau berperisa)
1/2 cawan buah kurma cincang
Kuning telur/susu sebagai glazing.
Jam/cream


Cara-cara
  1. Satukan tepung,baking powder & gula- gaul rata.
  2. Masukkan mentega & gaul lagi.
  3. Masukkan yogurt dan juga buah kurma yg telah dicincang. gaul sebati.
  4. bentukkan mengikut citarasa & sapukan susu/kuning telur diatasnya sebagai glazing.
  5. Bakar selama 30 min atau hingga kekuningan pada suhu 180C.

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best Recipe Collection For Food Lovers Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino