Ketam Rebus Berapi

Monday, February 2, 2009


Bahan2 :-
3 ekor ketam
2 batang serai ] titik
2 ulas bawang putih ] ketuk
seinci lengkuas ] ketuk
sedikit lada hitam ] tumbuk halus
5 biji cili api - nak lagi pedas tambah kuantiti ] ketuk
garam secukup rasa

Cara2 :-
1. Masukkan air ke dalam periuk biarkan mendidih
2. Masukkan ketam yang telah dibersihkan dan biarkan seketika
3. Masukkan kesemua bahan2 tadi dan biarkan dalam 5 - 10 minit
4. Apabila ketam sudah mesra dengan bahan2 tadi tambah garam dan perisa secukup rasa
5. Biarkan seminit dan tutup api
6. Taburkan sedikit daun bawang semasa menghidang

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Best Recipe Collection For Food Lovers Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino